Knäckebröd
Gott knäckebröd som du egentligen kan krydda hur du vill & tex ha flingsalt på mm, bara fantasin som sätter stopp!
- 1/4 paket jäst
- 2,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 0,5 msk anis, stött
- 5 dl grovt rågmjöl
- 1 dl vetemjöl
Häll i alla ingredienser & kör ihop till en deg, försiktig som jag är med mjölet så räckte det med ca 4dl rågmjöl, prova dej fram!
Täck bunken med degen i med en plastpåse/hätta, ställ lite varmt & låt jäsa 1-1,5 timme.
Sätt ugnen på 225-250grader.
Mjöla underlaget & ta en bit deg och kavla tunt tunt & ta sen en kruskavel & kör några gånger.
Sen stansade jag ut knäckebröden med ett glas & la på plåt med papper på.
Kör full plåt i mitten i ugnen, jag körde på 225 grader & fick ha inne dom ca 9 minuter, håll lite koll så dom inte bränns.
Hoppas det smakar!

